Tamplarie pvc , tamplarie aluminiu,pereti cortina,luminatoare,placari ventilatie

Tamplarie PVC

Tamplarie PVC

 

 

 

Policlorura de vinil (PVC) este un polimer creat din etilena si clorura si este un produs care nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator . Deasemeni este un material reciclabil 100%.Pentru a se obtine parametrii fizici si mecanici necesari indeplinirii rolului de material utilizat la constructia tamplariei termoizolante , policlorura de vinil se aditiveaza cu diferite ingrediente . Acestea au rolul de a face din policlorura de vinil (PVC) un material :
– usor prelucrabil
– rezistent la impact
– stabil la variatii de temperatura
– stabil la actiunea razelor ultraviolete

Profilele din PVC se remarca prin nivelul scazut de pierderi de caldura , dar mai ales prin costul scazut fata de profilele din aluminiu sau din lemn stratificat destinate aceluiasi tip de tamplarie cu geam termoizolant . Tamplaria din profile de PVC reprezinta varianta cea mai avantajoasa din punct de vedere al izolatiei termice , fonice realizate la preturi scazute.

Schuco SI 82

Profilele din PVC pentru tamplarie sunt clasificate dupa numarul de camere de aer acestea stabilind in buna masura si clasa de izolare termica a fiecarui sistem in parte.
Dotate cu geamuri termoizolatoare cu parametri optimi se obtin performante de izolare termică si fonică dintre cele mai bune.
Rezistenta si stabilitatea proprie a ferestrelor si usilor sub actiunea factorilor externi si de exploatare sunt asigurate în condiții normale de folosire , in cadrul domeniilor de utilizare acceptate, si cu respectarea soluțiilor tehnice stabilite de catre producatorul sistemului. Profilele se armeaza, se rigidizeaza cu profile din otel zincat cu grosimi ale peretilor de 1,5-2,0 mm care se fixeaza cu suruburi protejate anticoroziv la fiecare interval de 30-40 cm .

REHAU Geneo

Usile si ferestrele realizate din profile de PVC asigura conditii corespunzatoare in exploatare. Atat profilele cat si produsele realizate cu acestea nu prezinta muchii ascutite, colturi proeminente sau denivelari ce pot provoca accidente la manevrare .

Supletea profilelor permite realizarea unor elemente de tamplarie din PVC cu o suprafata vitrata mare ce asigura un iluminat natural corespunzator .

Modul de imbinare al profilelor din PVC sistemul de asamblare al partilor mobile precum si utilizarea unei game perfect adaptate de garnituri de etansare interioare si exterioare din EPDM (monomer etilen-propilen diena) permit obtinerea unui nivel ridicat de etanseitate la aer si apa .

Pentru o siguranta sporita impotriva infiltratiilor accidentale de apa pluviala (in cazul cel mai nefavorabil al unor averse), se practica orificii pentru drenaj precum si pentru ventilarea interioara a profilelor si a lufturilor dintre canaturile mobile si toc . Aceste orificii au rolul si de a asigura o ventilare controlata permitand trecerea unor mici cantitati de aer prin tamplarie .
Intretinerea ferestrelor si usilor din PVC nu ridica probleme deosebite , spalarea efectuandu-se cu detergenti neutri lichizi dizolvati in apa . Este interzisa utilizarea substantelor abrazive sau a solventilor organici .

Orice beneficiar al unei lucrari de tamplarie din profile de PVC trebuie sa stie ca pentru a obtine o lucrare care sa corespunda din punct de vedere tehnic si calitativ este necesar sa se aleaga solutiile optime de realizare a acesteia , trebuie alese cu aceeasi mare atentie feroneria si geamul termoizolant componente la fel de importante sau poate mai importante in realizarea parametrilor fizici si mecanici necesari.

Feroneria asigura buna functionare a canaturilor mobile si implicit buna etansare la apa si curenti de aer pe care acestea prin intermediul garniturilor o pot realiza .
Deasemenea geamul termoizolant care ,prin ponderea insemnata din suprafata totala a tamplariei,are o importanta deosebita la realizarea performantelor termice ale acesteia. Dealtfel un domeniu separat pe acest site este cel care se refera la geamul termoizolant cu multitudinea de variante de imbunatatire ale acestuia, dar si cu informatii despre aparitia condensului strins legata de performantele termice ale ansamblurilor de tamplarie .

FERONERIA reprezinta sistemul care asigura inchiderea si deschiderea elementelor mobile de tamplarie si are un rol foarte important in asigurarea functionarii optime petermen lung in conditiile de siguranta dorite.
Mărcile de feroneria utilizate in cadrul firmei noastre pentru tâmplaria de PVC  sunt:
MACO, ROTO NT, GU, Schüco AvanTec.
Sistemul de feronerie complet asigura închiderea părților mobile ale tâmplăriei din PVC, în condițiile unei foarte bune fiabilități.

roto

Elementele de feronerie : balamale, manere, mecanisme, piese de blocare au o importanta deosebita , fiind alese cu grija pentru a asigura conditiile optime in functionare.
Mecanismele si toate elementele componente ale sistemului de feronerie pot asigura atat rotirea cat si bascularea cercevelelor , pot fi actionate cu o singura mana, pot asigura blocarea sau incuierea si pot fi astfel reglate incat sa asigure o strangere constanta a garniturilor de etansare pe tot conturul ramelor mobile . Deasemenea permit manevrarea usoara si sigura , atat ca accesibilitate cat si ca efort necesar , fara riscuri de accidentare.

Dispozitivele de siguranta asigura protectie impotriva manevrarilor gresite .


Feroneria
 se fixeaza cu suruburi tratate anticoroziv in cel putin 2 pereti ai profilului , cu respectarea cerintelor din normele europene.

Alegerea tipului de balamale se face in functie de greutatea totala a cercevelei (inclusivgeamul termoizolant), cu respectarea recomandarilor producatorului de profile ca latimea cercevelelor sa nu depaseasca 1,5 ori inaltimea acestora .
Pentru o siguranta suplimentara alegem uzual o balama inferioara proiectata sa sustina o cercevea de maxim 100 kg pe toc iar pe cercevea o balama cu coltar pentru sustinerea optima a acesteia .

 

Feroneria

  • Garantata la peste 15000 de cicluri inchis-deschis
  • Toate elementele feroneriei sunt tratate anticoroziv si antifrictiune (parafinate)
  • Tija cu o grosime de 2,5 mm asigura o buna functionare in timp
  • Se asigura reglarea pe trei directii a cercevelei pe toc
  • Manerul este incasabil datorita miezului de otel
  • Balamalele se fixeaza pe toc cu cate 4 suruburi direct in armatura de otel a profilelor
  • Balamalele inferioare sunt cu coltar pentru sustinerea optima a cercevelei si se fixeaza cu 6 suruburi cate 3 pe doua directii