Tamplarie pvc , tamplarie aluminiu,pereti cortina,luminatoare,placari ventilatie

Cum alegem tamplaria

Numarul mare de producatori de tamplarie termoizolanta si diversitatea de solutii, pentru care poate opta un potential beneficiar al unei lucrari de tamplarie , fac ca alegerea sa fie foarte grea .
Informatiile partiale , partinitoare sau chiar eronate, pe care unii producatori de tamplarie le prezinta beneficiarului complica si mai mult lucrurile.Frecvent intalnim clientii care detin informatii gresite, pe teme care tin de fundamentul acestui domeniu de activitate si uneori , cu oarecare opozitie si scepticism, accepta cu greu alte argumente .
Oricine isi construieste sau renoveaza casa si trebuie sa comande la un moment dat tamplaria , are nevoie de un minim de informatii .
In primul rand potentialul beneficiar terbuie sa opteze pentru una din variantele de tamplarie performanta cu geam termoizolant , din mai multe pucte de vedere .Unul dintre cele mai importante elemente de confort este creat de legatura vizuala cu exteriorul . Ferestrele si usile ,inchiderile vitrate in general, trebuie sa asigure aceasta punte de legatura cu exteriorul , dar in acelasi timp sa elimine factorii nedoriti pe care exteriorul ii poate transfera spatiilor interioare de locuit respectiv frigul pe timp de iarna sau caldura excesiva pe timp de vara , sa opreasca curentii nedoriti de aer , sa nu permita infiltratii de apa pluviala in casa si de asemenea sa fie o buna bariera impotriva prafului ,zgomotelor si uneori chiar a hotilor in cazul tamplariei cu protectie antiefractie .

Asa cum am mentionat, legatura directa cu exteriorul, iluminarea pe cale naturala cat mai eficienta face ca gradul de confort indus de o locuinta bine realizata sa fie maxim . Lumina naturala este un factor esential pentru sanatate si de aceea la proiectarea si realizarea unei case trebuie sa se tina cont de acest lucru .

Odata cu perfectionarea sistemelor de tamplarie termoizolanta si nivelul de asteptare al beneficiarilor unor astfel de lucrari ,privind calitatea acestora , a crescut .Informari cu privire la performantele sistemelor de profile pentru tamplarie ale, sistemelor de feronerieprecum si ale geamului termoizolant sunt absolut necesare pentru alegerea variantei optime.


Alegerea solutiilor de realizare a tamplariei trebuie sa se faca cu grija si sa se porneasca de la premiza ca toata lumea doreste in final un rezultat pozitiv din toate punctele de vedere .
Tamplaria ,respectiv usile si ferestrele ,capata o importanta deosebita prin prisma celor spuse mai sus .Prin nivelul ridicat de izolare termica se relizeaza reale economii de energie pentru climatizarea spatiilor interioare atat iarna cat si vara .
Calitatea unei lucrari de tamplarie cu geam termoizolant depinde de cativa factori care converg in final la un rezultat pozitiv astfel :

1.Profilele pentru tamplarie pot fi din :

  • PVC cu 3;4;5 camere
  • Aluminiu cu bariera termica (cu rupere de punte termica)
  • Aluminiu fara bariera termica

in functie de nivelul de izolare al profilelor si de specificul spatiilor care urmeaza a fi inchise cu tamplarie , se opteaza pentru una dintre variante .*********

2.Feroneria,

Este sistemul care asigura buna functionare a elementelor mobile si fiabilitatea in timp a ansamblului de tamplarie .
Aceasta cuprinde balamale ,manere ,mecanisme etc.
De performantele feroneriei depinde in buna masura gradul de multumire (sau de nemultumire in cazul unei functionari defectuase) a clientului fiind elementul cel mai usor de « simtit » *********

3.Geamul termoizolant

Este, prin ponderea mare ca suprafata, elementul cel mai important la realizarea unui coeficient de transfer termic global la nivelul tamplariei , cat mai mic .(coeficientul de transfer termic cu cat este mai mic cu atat este pierderea de caldura mai mica).


Geamul termoizolant se poate executa in multe configuratii si de aceea este necesara o buna informare despre performantele pe care le poate avea si modurile prin care performantele acestuia se pot imbunatati.********

4.Executia tamplariei,

reprezinta etapa cand se executa propriuzis elementele tamplariei respectiv ramele de toc cercevele , se monteaza feroneria , se executa toate operatiile de asamblare conform tehnologiilor pe masini specializate automate ,care asigura o calitate constanta a produselor ce ies pe poarta fabricii.

5.Montajul sau punerea in opera,

este ,la fel ca cele de mai sus, un element foarte important , de aceasta etapa depinzand finalizarea cu succes a intergii lucrari.
La montarea tamplariei trebuie sa se tina cont de pozitia optima de asezare a acesteia in planul zidului sau peretelului ,de alinierea cu alte elemente ale constructiei sau de reglajele finale ale feroneriei. Calitatea proasta a operatiei de montaj , nerespectarea recomandarilor care vin din partea producatorilor de sisteme de profile ,poate compromite calitativ definitiv rezultatul final .

De aceea recomandam celor care doresc sa aprovizioneze tamplarie cu geam termoizolant sa se informeze temeinic cu privire la performantele sistemelor de profile ,de feronerie,geamului termoizolant ,sa cantareasca conditiile de livrare ,respectiv termene de executie ,garantii ,modalitati de plata etc. si dupa aceea sa aleaga furnizorul de tamplarie.
Pornind de la convingerea ca fiecare casa are propria personalitate si in speranta unei cat mai bune colaborari cu cei intersati va asteptam pentru detalii suplimentare .